Om os

Butik og Kaffebar

Et par skridt fra den summende gågade ligger Fair Trade butik Karibu – butikken, der som et varmt vindpust bringer masser af Fair Trade produkter fra hele verden til det centrale Roskilde.

“Karibu” er swahili og betyder “Velkommen”. Og velkommen det er du!

Karibu er en non-profit organisation, og butikken drives af cirka 35 frivillige ildsjæle, der altid er klar til en sludder og gode historier om varerne. Det overskud, butikken generer, gives tilbage til forskellige projekter til bønder og arbejdere i tredje verdenslande.

Fair Trade butik Karibu sælger brugskunst, smykker, musik og meget mere fra Afrika, Asien og Latinamerika. Butikken har også en lille kaffebar med udsøgte Fair Trade kaffesorter, te og økologiske kager.

En anderledes caféoplevelse – midt i Roskilde Skal kaffen være økologisk, og er du frisk på en lidt anderledes kaffetur? Så kig forbi en af Roskildes mindste og hyggeligste caféer – midt i butik Karibu i Sct. Peders Stræde eller udenfor på terrassen med udsigt til det gamle kloster.

Køb kaffe – og stolen, du sidder på
I butikens lille kaffebar får man byens bedste og billigste kaffe – økologisk og Fair Trade handlet, naturligvis. Kaffen, teen eller kakaoen indtager man i caféens fletmøbler fra Zimbabwe (møbler, der i øvrigt også kan købes).

Bæredygtigt menukort
Kaffebarens menukort byder på bl.a. kaffe, te, kakao, chai, hjemmebagt kage og økologisk vin. Har man fået smag for nogle af drikkevarerne, kan de alle findes på butikshylderne og købes med hjem. På hylderne finder man også fx chokolader, kiks, karameller o.l., som er indkøbt fra Afrika, Latinamerika og Asien på handelsbetingelser, der betyder, at bæredygtigheden er i orden – når ”Fair Trade”-logoet er på varen er man sikret, at de arbejdsmæssige og miljømæssige vilkår er vurderet, at varerne er produceret under fornuftige vilkår, og at producenten har fået en rimelig betaling for sine varer.

Alle varer i den lille butik er indkøbt fra projekter, der har en løbetid på mindst fem år. Dvs. man understøtter en langsigtet udvikling og ved at Fair Trade-indkøberne betaler producenterne halvdelen af pengene forud for produktionen, er man med til at gøre en stor forskel for dem og deres lokalsamfund. Det får om muligt den gode kaffe til at smage lidt bedre.

Som studerende i Roskilde får du 15 % rabat på alle slags kaffe og te m.v. i vores café.

Du skal blot huske dit studiekort!

Vores åbningstider:
Man, tirs, ons og fredag: 11.00-17.30
Torsdage: 12.00-17.00
Lørdage: 10.00-14.00

Kontakt